تاکید دوباره فدراسیون جهانی بوکس بر «مرد» بودن ایمان خلیف: «اجحاف در حق زنان را تمام کنید»

این ورزشکار پیش‌تر نیز در پی آزمایش سطح تستوسترون از رقابت‌های جهانی بوکس کنار گذاشته شده بود

ایمان خلیف، عضو تیم ملی مشت‌زنی زنان الجزایر در رقابت‌های المپیک پاریس-تابستان ۲۰۲۴-رویترز

احتمال می‌رود مدال طلای المپیک زنان از ایمان خلیف، مشتزن اهل الجزایر، پس گرفته شود، چراکه این ورزشکار جنجالی در دو آزمایش اخیر تعیین جنسیت «مرد» تشخیص داده شده است. 

روزنامه مارکا اسپانیا نوشت که «آی‌بی‌ای»، فدراسیون جهانی بوکس، در شکایتی تازه علیه کمیته بین‌المللی المپیک و توماس باخ، رئیس پیشین این کمیته، مدعی شده است که این نهاد با معرفی یک ورزشکار مرد به‌عنوان ورزشکار زن، آشکارا در حق ورزشکاران زن اجحاف کرده و اعتبار رقابت‌های المپیک را خدشه‌دار ساخته است.

عمر کرملف، رئیس فدراسیون جهانی بوکس، نیز خواستار پس‌گرفتن مدال طلای ایمان خلیف و عذرخواهی این ورزشکار از دیگر زنان ورزشکار شد. عمر کرملف می‌گوید پیش از حضور ایمان خلیف در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ در پاریس هم «آزمایش‌هایی قطعی و مکرری» انجام شده بود که نشان می‌داد خلیف واجد شرایط شرکت در رقابت‌های بوکس زنان نیست.

رئيس فدراسیون جهانی بوکس همچنین با طرح این اتهام که توماس باخ برخی دیدگاه‌های جنسیتی و سیاسی را وارد حوزه ورزش کرده است، از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، تمجید کرد که اصل «ورزش زنان فقط برای زنان بیولوژیکی» را در قانون نهادینه کرده است. او گفت آزمایش‌های جنسیتی آی‌بی‌ای باید پیش از آغاز هر رقابتی انجام شود و ایده «ایجاد دسته سوم در ورزش» برای تراجنسیتی‌ها را «مضحک» خواند.

دونالد ترامپ نیز مرداد سال گذشته در سخنرانی انتخاباتی، با اشاره به جنجال مسابقه بین ایمان خلیف و آنجلا کارینی، بوکسور ایتالیایی، خلیف را فردی تراجنسیتی معرفی کرده و گفته بود: «او یک بوکسور مرد خوب است.»

آنجلا کارینی، در المپیک ۲۰۲۴، در اعتراض به جنسیت مردانه حریف، فقط پس از ۴۶ ثانیه مبارزه با ایمان خلیف، رینگ را ترک کرد. جورجا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، نیز در واکنش به این رویداد گفته بود: «با این سطح از تستوسترون در خون ورزشکار الجزایری، از ابتدا مسابقه ناعادلانه بود. ما چنین رقابتی را نمی‌پذیریم؛ این عادلانه نیست.»

ایمان خلیف، پیش‌تر نیز پس از آزمایش سطح تستوسترون از رقابت‌های جهانی بوکس کنار گذاشته شده بود. ترامپ در این مورد گفته بود: «این دختر جوان ایتالیایی که قهرمان بوکس بود، در مقابل حریفش به‌سختی کتک خورد و نمی‌دانست که چه کسی او را زده است. حریف او یک فرد تراجنسیتی است.»

با این حال، اکنون که رئیس فدراسیون جهانی بوکس خواستار بازپس‌گیری مدال طلای المپیک ایمان خلیف شده، کرستی کاونتری، رئیس جدید کمیته بین‌المللی المپیک، در پاسخ گفته است: «این نهاد به گذشته کاری ندارد و نگاهش به آینده است.» اولین رئیس زن تاریخ کمیته بین‌المللی المپیک افزود: «با گذشته کاری نداریم. نگاه ما به آینده است تا ببینیم چه درس‌هایی می‌توانیم از گذشته بگیریم و وظیفه اصلی ما حرکت رو به جلوست.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

درنتیجه، به نظر می‌رسد تنش و اختلاف میان فدراسیون جهانی بوکس و کمیته بین‌المللی المپیک بر سر حضور ایمان خلیف در دسته زنان و مدال طلای او در المپیک ۲۰۲۴ همچنان ادامه داشته باشد. این در حالی است که در ۱۲ خرداد سال جاری، نشریه تلگراف در گزارشی تاکید کرد نتایج آزمایش تشخیص جنسیت ایمان خلیف در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۳ و گزارش‌های پزشکی نشان می‌دهد این بوکسور از نظر بیولوژیکی مرد است.

بر پایه گزارش این نشریه، پس از آنکه فدراسیون جهانی بوکس اعلام کرد ایمان خلیف برای حضور در رقابت‌های آینده باید تحت غربالگری جنسی قرار گیرد، سندی منتشر شد که وضعیت او را پیچیده‌تر کرد.

آلن آبراهامسون، روزنامه‌نگار آمریکایی که بیش از دو سال پیش به کمیته بین‌المللی المپیک هشدار داده بود خلیف دی‌ان‌ای یک «مرد» را دارد، نتیجه آزمایشی را که مارس ۲۰۲۳ در دهلی‌نو انجام شده بود ارائه کرد. در این سند آمده است: «تجزیه و تحلیل کروموزوم این ورزشکار کاریوتایپ مردانه را نشان می‌دهد.» کاریوتایپ به مجموعه کامل کروموزوم‌های یک فرد گفته می‌شود.

در گزارش فدراسیون جهانی بوکس کاریوتایپ خلیف XY، یعنی الگوی مردانه، گزارش شده است. نتایج این آزمایش‌ها با سربرگ آزمایشگاه‌های دکتر لال پت در دهلی‌نو منتشر شده، آزمایشگاهی که هم کالج پاتولوژیست‌های آمریکا آن را معتبر می‌داند و هم سازمان بین‌المللی استانداردسازی مستقر در سوئیس تاییدش می‌کند.

این اسناد روایت مارک آدامز سخنگوی کمیته بین‌المللی المپیک را، که در یک کنفرانس خبری در المپیک پاریس داده‌های مربوط به ایمان خلیف را «موقتی» و «غیرقانونی» خوانده بود، به چالش کشیدند. توماس باخ نیز مدعی شده بود اظهارات درباره مرد بودن خلیف نتیجه کارزار پخش اطلاعات نادرست به رهبری روسیه است.

بیشتر از ورزش